Apply now!

Anyone wishing to study at the Muthesius University of Fine Arts and Design from the winter semester 2024/25 can apply from 1 to 15 May. You can apply online. All relevant information on the application process for Bachelor’s and Master’s students can be found here. The link to the digital application portal will also be published here from 1 May.

The only art college in Schleswig-Holstein offers Bachelor students a selection of art and design degree programmes: There are Communication Design, Industrial Design, Scenography / Interior Design, Fine Art and Art Teaching at Grammar Schools. The Master’s degree programmes in Communication Design, Spatial Strategies, Fine Arts, Art Teaching at Grammar Schools and two different Master’s programmes in Industrial Design are also offered: Medical Design and Interface Design. (...)

From 20 to 23 July, the annual exhibition “Einblick / Ausblick” is celebrated

It is a lavish celebration full of art and design: for the annual exhibition Einblick / Ausblick, the Muthesius Academy of Fine Arts opens its doors from Thursday, 20 to Sunday, 23 July. On these days, studios, workshops, lecture halls and workrooms will be transformed into an exhibition of around 10,000 square metres: for four days, visitors can gain an insight into the artistic work of students of free art, art for teaching at grammar schools, communication and industrial design as well as spatial strategies. The motto of this year’s Einblick / Ausblick is networking.

“The Muthesius Academy of Fine Arts is a place of culture and a place of social encounter, (...)

Help for art and design students from Ukraine

Art and design students from Ukraine are welcome at Muthesius University of Fine Arts and Design. In order to build a creative bridge, we have enabled a fluent transition for refugee students. We are open to working out individual solutions together which are adapted to the respective situation of Ukrainian students and which allow them to continue their artistic and design work as quickly as possible. This is carried out in direct consultation with the responsible professors. The Muthesius University of Fine Arts and Design welcomes the helpfulness, solidarity and participation of its students, teachers and staff.

Shortly after the start of the war in Ukraine, the Presidential Board decided to admit students from Ukraine to the Muthesius University of Fine Arts and Design in an unbureaucratic and simplified manner. (...)